Fopspenen

Reiniging

 • Voor het eerste gebruik max. 5 minuten de speen in gekookt water leggen:
  Met een waterkoker of pan voorgekookt water in een schaaltje gieten. BIBS Fopspenen maximaal 5 minuten individueel van elkaar onderdompelen in het hete water. Waarom niet op een andere manier? Polypropeen is gevoelig voor verkleuring en het rubber kan worden aangetast als het water wordt doorgekookt of als het op een andere manier wordt gesteriliseerd, dus NIET in de vaatwasser of magnetronsterilisator!
 • Siliconen fopspenen kun je wél in de vaatwasser of een magnetronsterilisator doen en op deze wijze steriliseren.
 • Tijdens het reinigen kan er water in de speen komen. Dit kan je er uit drukken. Speen goed laten drogen, zodat al het water verdampt is. Is het water nog niet uit het speengedeelte, dan kan dit een piepend geluid gaan maken. Laat de speen dan langer drogen.
 • De speen de volgende keer schoonmaken door er kokend water overheen te gieten. Vergeet niet om de randjes (aanhechting fopspeen/schildje) goed schoon te maken, anders gaat hier stof tussen zitten.
 • Bewaar de BIBS speen die nog niet gebruikt wordt in de plastic verpakking op een donkere plaats waar het niet warm wordt.
  Bewaar een speen die gebruikt wordt altijd droog en schoon. Plaats de BIBS speen niet in direct zonlicht of warmte. Hierdoor wordt het natuurrubber zacht, kleverig en gaat het verkleuren.
 • Vervang de fopspeentjes elke 4-6 weken! Na, ongeveer, uiterlijk 6 weken gaat het speentje slijten.

Controle

 • LET OP VEILIGHEID Controleer de gehele fopspeen altijd vóór gebruik op beschadigingen of zwakte, zeker als uw baby tanden heeft. Gebruik de speen nooit indien deze beschadigd is. Trek aan het tutje van de fopspeen en bekijk het in alle richtingen en zeker rond de aanhechting tussen speen en schild. Gooi de fopspeen weg bij de eerste tekenen van beschadigingen of zwakte.
 • De nieuwe spenen kunnen afwijken in formaat van eerder gekochte en al gebruikte spenen. Het tutje van de BIBS speen kan gaan uitzetten wanneer deze wordt gebruikt. Hoe meer zuigkracht een kindje heeft, hoe meer het speentutje zal uitzetten. Daarom het advies om meerdere spenen tegelijkertijd te gebruiken zodat de tutjes gelijkmatig uitzetten. Houdt altijd goede controle op de gebruiksduur en de kwaliteit van de fopspeen.
 • Wanneer het kindje per ongeluk het hele speentje in de mond stopt, verwijder het dan rustig. Door de gaatjes in het schildje kan er niets gebeuren.